Hobby eller Sport?

Bangolf eller Minigolf kan vara något man gör ett par gånger per sommar med familjen eller kompisarna eller så blir man biten av det och tränar på ett strukturerat och proffsigt sätt, en del träffas i kompisgänget en gång i veckan och tävlar mot varandra och somliga lägger ner otroligt mycket tid för att bli så bra som möjligt. för att bli riktigt bra gäller mycket träning och repetion av rörelsemönster, ett totalt fokus, minsta förändring ger stort utslag.

Sverige är en av världens bästa nationer i bangolf, med flerfaldiga världsmästare.

Viste du att Norrtälje Bangolf klubb – NBGK har slagit världsrekord i bangolf!

Vid seriespelet år 2000 på Solnas Europabanor slog Norrtäljes serielag till med en tangering av det inofficiella rekordet för 5-mannalag. Rickard Lockner hade 18 slag!, Tomas Tillman 19, Magnus Åkerlind 20, Magnus Westerberg 21 och Christer Helgesson 22 slag. 

Norrtälje bangolf har under början av 2000 talet spelat i Elitserien. Och spelar i dag med deltagare i båden SM och Seriespel.

Är du intresserad av att bli medlem?

Tveka inte att höra av dig, du är välkommen och komma och provträna med oss helt gratis och få prova spela med ”riktiga” tävlingsbollar och klubba

Här en bild från 2019 när vi vann serien och tog oss tillbaka till div2. Tyvärr har ju tävlingsspelet varit inställt i 2 år nu pga. Corona men nu laddar vi upp för nästa års seriespel.

Det finns ett flertal inomhus anläggningar runt om i landet dit vi åker under vinterhalvåret och tränar och tävlar.

Vi tävlar på 4 olika underlag (bantyper)

Europabana EB

Betong

Filt (det vanligaste underlaget på svenska anläggningar)

MOS (äventyrsgolf)
under SAGM i Sundsvall September 2021 var den totala prissumman 250 000kronor

Vi tävlar indelade i åldersgrupper och med olika HCP som gör att man kan tävla mot varandra i olika åldersgrupper och oavsett kön.

28 NOVEMBER 2021

Årets inomhus-SM spelades i MunktellArenan i Eskilstuna och hade rekordhöga 145 deltagare som gjorde upp om medaljerna.


Tävlingen hade 6 klasser där den största, Oldtimers Herrar, hade 81 startande. Övriga klasser var Oldtimers Damer, Herrar, Damer, Junior Herrar och Junior Damer.


Filtanläggningen i Munktell är en erkänt utmanande anläggning med många långa och höga backbanor. Detta visade sig i och med  varierande varvresultat.


Under lördagen spelades de två första varven och under söndagen spelade alla det tredje varvet. Därefter gick 50 procent i varje klass vidare till det fjärde varvet och till finalvarvet kvalificerade sig 18 OT-Herrar, 6 OT-Damer, 9 Herrar, 6 Damer, 6 Herr-juniorer och 2 Dam-juniorer.


Andreas Amsjö, Norrtälje Bangolfklubb startade lördagen på ett bra sätt och var med i toppen av herrklassen efter varv 1 med sina 32 slag. Varv två rullade på stabilt, en ny 32a och efter första dagen var Andreas på en delad andra plats i listan. Söndagen startade med att alla spelade det tredje varvet och Andreas hade läge att gå ett lite bättre varv men missade några slag på 18e banan, 32 igen alltså. Efter varv tre så så spelar 50% av startfältet varv 4a och Andreas är fortsatt lika stabil i sitt spel. Ytterligare en 32a noteras och en tredjeplats inför finalvarvet, där de 9 bästa gör upp om medaljerna. Ett slag bakom Andreas skuggar Anders Olsson, Uppsala BGK mångfaldig SM, EM och VM medaljör. ( https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Anders_Olsson_(bangolfare) )
Starten av det femte varvet blir inte vad Andreas önskar med missar på både bana ett och två och därmed är han ett par slag efter den rutinerade Anders Olson i kampen om tredjeplatsen, redan från start. Det blir en spännande kamp och Andreas är ett par slag efter fram till de avslutande banorna. Totalt 10 slag på de sista 8 banorna från Andreas samtidigt som Anders missade de tre näst sista banorna gjorde att duon delade tredjeplatsen i mål. Kampen om bronsmedaljen kom att avgöras i sudden death där Andreas avgör genom att spika bana 2. 5 av 6 möjliga spik på den bana den här helgen, så det var rätt bana att avgöra på.

Här en bild från Old Timmers SM 2019 – Kent Wiman kom delad 3 efter grundspelet och fick spela särspel och slutade på en 5 plats.

Olika Klasser
Ungdom
Junior
Senior
Oldtimmers
Veteran

Klubbkläder

När man är ute och tävlar på nationella/internationella tävlingar skall förbundets regler om klubbdräkt följas.
När inte det är krav på klubbdräkt gäller är du ändå en representant för klubben och skall därför vara representativt klädd och bära klubbtröja på träning. (den officiella klubbtröjan/overallen)

Dessa kläder finns att beställa från vår samarbetspartners Sportringen på deras hemsida.

www.srnorrtalje.se klicka på föreningar och där efter på vårt namn.