Hobby eller Sport?

Bangolf eller Minigolf kan vara något man gör ett par gånger per sommar med familjen eller kompisarna eller så blir man biten av det och tränar på ett strukturerat och proffsigt sätt, en del träffas i kompisgänget en gång i veckan och tävlar mot varandra och somliga lägger ner otroligt mycket tid för att bli så bra som möjligt. för att bli riktigt bra gäller mycket träning och repetion av rörelsemönster, ett totalt fokus, minsta förändring ger stort utslag.

Sverige är en av världens bästa nationer i bangolf, med flerfaldiga världsmästare.

Viste du att Norrtälje Bangolf klubb – NBGK har slagit världsrekord i bangolf!

Vid seriespelet år 2000 på Solnas Europabanor slog Norrtäljes serielag till med en tangering av det inofficiella rekordet för 5-mannalag. Rickard Lockner hade 18 slag!, Tomas Tillman 19, Magnus Åkerlind 20, Magnus Westerberg 21 och Christer Helgesson 22 slag. 

Norrtälje bangolf har under början av 2000 talet spelat i Elitserien. Och spelar i dag med deltagare i båden SM och Seriespel.

Är du intresserad av att bli medlem?

Tveka inte att höra av dig, du är välkommen och komma och provträna med oss helt gratis och få prova spela med ”riktiga” tävlingsbollar och klubba

Här en bild från 2019 när vi vann serien och tog oss tillbaka till div2. Tyvärr har ju tävlingsspelet varit inställt i 2 år nu pga. Corona men nu laddar vi upp för nästa års seriespel.

Det finns ett flertal inomhus anläggningar runt om i landet dit vi åker under vinterhalvåret och tränar och tävlar.

Vi tävlar på 4 olika underlag (bantyper)

Europabana EB

Betong

Filt (det vanligaste underlaget på svenska anläggningar)

MOS (äventyrsgolf)
under SM i Sundsvall September 2021 var den totala prissumman 250 000kronor

Vi tävlar indelade i åldersgrupper och med olika HCP som gör att man kan tävla mot varandra i olika åldersgrupper och oavsett kön.

Här en bild från Old Timmers SM 2019 – Kent Wiman kom delad 3 efter grundspelet och fick spela särspel och slutade på en 5 plats.

Olika Klasser
Ungdom
Junior
Senior
Oldtimmers
Veteran

Klubbkläder

När man är ute och tävlar på nationella/internationella tävlingar skall förbundets regler om klubbdräkt följas.
När inte det är krav på klubbdräkt gäller är du ändå en representant för klubben och skall därför vara representativt klädd och bära klubbtröja på träning. (den officiella klubbtröjan/overallen)

Dessa kläder finns att beställa från vår samarbetspartners Sportringen på deras hemsida.

www.srnorrtalje.se klicka på föreningar och där efter på vårt namn.